Vertical Selection Days, Spring 2017

img_1714

Tänään on mahtava päivä, sillä nyt valitaan startupit Verticalin kevään 2017 ohjelmaan. Hakemuksia on tullut valtavasti, yhteensä 262 kpl, yli 50 maasta, viideltä mantereelta. Upea otos maailman parhaita startuppeja!

Hakemusten perusteella paikan päälle Verticaliin on kutsuttu 26  startuppia. Jokaisesta valitusta yrityksestä on 1-2 henkilöä paikalla, muutamista enemmänkin. Jo pelkkä osallistuminen tähän haastatteluun on iso panostus näiltä tiimeiltä, matkat on maksettu omasta taskusta. Pistää nöyräksi.

Verticalin toimisto on muutettu isoksi haastattelutilaksi, jossa on 10 pöytää teemoittain. Jesterin pöytä on numero 1 ja aiheena on tiimi ja johtaminen. Tiimit tulevat vuorotellen luoksemme ja yritämme parhaamme mukaan oppia tuntemaan ihmiset pöydän toisella puolella. Aikaa on 25 minuuttia. Siinä ehtii saamaan yllättävän hyvän kuvan tiimistä ja sen dynamiikasta. Työkaluina avoimet kysymykset ja isot korvat.

On kiehtovaa keskustella samasta aiheesta ihmisten kanssa, jotka edustavat erilaisia kulttuureja. Johtaja, johtaminen ja tiimin dynamiikka käsitetään eri tavoin eri kulttuureissa – vai käsitetäänkö. Täytyy myöntää, että Jesterillä oli asiasta ennakkoluuloja, jotka eivät pitäneet kutiansa. Startup -maailma on sen verran globaali, että se murtaa myyttejä. Pikkuisen kärjistäen voisi sanoa, että startup on startup riippumatta kulttuurista ja maasta.

Kahden päivän hikisen haastattelu-urakan jälkeen valitaan toistakymmentä tiimiä. Jännitys laukeaa, tunteet purkautuvat – ilon kiljahduksia, pettymyksen kyyneleitä. Kaikkea tätä on startupin elämä, kaikkialla. Verticalin kevään kiihdytys alkaa 6.3. ja siihen osallistuvat taas kaikkien aikojen parhaat supertiimit. Stay tuned.

img_1737

 

jester-name-logo

Spring batch 17 – Onnea ja Vitamiinia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s